Следвайте Гласове в ТелеграмДелът на руския петрол в общия внос на

...
Следвайте Гласове в ТелеграмДелът на руския петрол в общия внос на
Коментари Харесай

Ройтерс: Делът на руски петрол в общия внос на Индия нарасна до 40%

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Делът на съветския нефт в общия импорт на Индия набъбна до към 40% през първата половина на фискалната 2023/24 година, оповестява " Ройтерс ". Така Москва става водещ снабдител, защото рафинериите ограничиха покупките от Близкия изток, демонстрират данните от промишлеността.

Индия е третият по величина вносител и консуматор на нефт в света. Страната се обрисува да е най-големият покупател на понижения съветски нефт, откакто западните страни стопираха да купуват от Москва заради войната в Украйна.

Доставките от Близкия изток също евентуално ще се затегнат в допълнение след решението на Саудитска Арабия да задълбочи съкращенията в производството на нефт до края на тази година, което увеличи цената му. Това накара Индия да обмисли други благоприятни условия.

Страната е внасяла приблизително 1,76 милиона барела съветски нефт дневно от април до септември (първата половина на фискалната 2023/2024 г.). Това бележи повече от двойно нарастване по отношение на импортираните 780 000 барела дневно през същия интервал предходната година, съгласно публични данни.

Миналия месец вносът на Индия от Русия, който се намали през юли и август, се възвърне до 1,54 милиона барела дневно, което е с 11,8% повече от август и 71,7% повече по отношение на предходната година, демонстрират данните. Русия беше най-големият снабдител на нефт за Индия от април до септември, следвана от Ирак и Саудитска Арабия.

Индийският импорт от Ирак и Саудитска Арабия е намалял с 12% и към 23% надлежно до 928 000 барела дневно и 607 500 барела дневно през интервала април-септември. Вносът от Близкия изток през април-септември е намалял с към 28% до 1,97 милиона барела дневно. Така каузи на района в общия импорт на нефт в Индия спада до 44% от 60% през същия интервал отпреди година. Делът на петрола от Общността на самостоятелните страни (ОНД), която включва Азербайджан, Казахстан и Русия, съвсем се е удвоил до 43%, основно заради по-високите покупки от Москва, демонстрират данните.

По-ниските покупки от Близкия изток понижиха каузи на Организацията на страните експортьорки на нефт ОПЕК в общия импорт на Индия до най-ниското равнище от 22 години. Той е намалял до 46% през април-септември спрямо към 63% преди година.

Инфо: fakti.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР